Yunus Emre İlkokulu

WEB https://sorgunyunusemreio.meb.k12.tr
Adres : BEDİRBABA MAH. 8118. SK. YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM SİTESİ NO 7 SORGUN / YOZGAT
VİZYON : Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
MİSYON : Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2017/2018 Yılı Merkezi Yerleştirme Sınavında öğrencilerimiz 3 Fen Lisesi, 4 Anadolu İmam Hatip Lisesi ,24 Anadolu Lisesi ve 18 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.2018/2019 Yılı Merkezi Yerleştirme Sınavında 4 Fen Lisesi, 5 Anadolu İmam Hatip Lisesi ,21 Anadolu Lisesi ve 17 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanmışlardır.

Isınma : Jeotermal
Servis : Taşımalı
Ulaşım : Karayolu
Yerleşim Yeri : Sorgun ÇıkışıKaplıcalar Mevkii, Beğendik Yapı Kooperatifi Yanı
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 3Km
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılında Minikler Judo İl Birinciliği,2018/2019 Eğitim Öğretim Yılında ,Bireysel 2008 doğumlu kızlar Satranç İl Birinciliği,Bireysel 2008 doğumlu kızlar Satranç İl İkinciliği,Bireysel 2009 doğumlu Kızlar Satranç İl Birinciliği,Bireysel 2009 Doğumlu Erkekler Satranç İl İkinciliği,Bireysel 2010 Doğumlu Kızlar Satranç İl Birinciliği,Bireysel 2010 Doğumlu Erkekler Satranç İl Üçüncülüğü,Takım Minik Kız Satranç İl İkinciliği,Takım Minik Karma Satranç İl İkinciliği,Bireysel Mangala İl Birinciliği veBireysel Qbitz İl Üçüncülüğü 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Okulumuz Bünyesinde yapılan turnuvalar ve yarışmalar ,Sınıflar Arası Satranç Turnuvası,Velilere Arasında Mangala Turnuvası,İstiklal Marşımızı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması ve Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasıdır. İl genelinde yapılan Zeka Oyunları Turnuvasında öğrencilerimiz ,Mangala 2.si ,Equilibrio 1.si,Equilibrio 2.si,Qbitz 2.si,Qbitz 3.sü olmuşlardır.
Bilimsel Etkinlikler : Düzenli olarak son beş yıldır TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları : AB ERASMUS K101 Projesi kapsamında Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler konulu projemiz AB tarafından kabul edilmiş ,neticesinde 2017 yılında İtalya´ya 10 öğretmenimizle 10 günlük çalışma seyahati düzenlenmiştir. Okulumuz Uluslar arası OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almıştır. Taşımalı Öğrencilerin Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesi konulu TANAP Projemiz gerçekleştirilmiş,karşılığında 155200,00 TL alınmış okulumuza modern bir kütüphane ve yemekhane kazandırılmıştır. Avrupa Birliği ile Temel Eğitim Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilen Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Geliştirilmesi adlı projemiz 2019 yılında kabul edilmiş olup,3 yıl süreyle uygulanacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : AB ERASMUS K101 Projesi kapsamında Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler konulu projemiz AB tarafından kabul edilmiş ,neticesinde 2017 yılında İtalya'ya 10 öğretmenimizle 10 günlük çalışma seyahati düzenlenmiştir. AB ERASMUS K101 Projesi kapsamında Etkili İletişim ve Çatışma Çözümünde Yenilikçi Yöntemler konulu projemiz AB tarafından kabul edilmiş ,neticesinde 2017 yılında İtalya´ya 10 öğretmenimizle 10 günlük çalışma seyahati düzenlenmiştir. Okulumuz Uluslar arası OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası almıştır.